Ağaç Çocuk Atölyesi

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Çocuk Dostu Şehir Projesinin ilk pilot uygulaması okulumuzda gerçekleşti. Okulumuzda 60 ay ve üzeri çocuklarla 1 hafta süreli uygulanan atölye çalışmaları ile oyun yoluyla çevremizi tanıma konusunda etkili çalışmalara imza atıldı.

22 Şubat 2016 tarihinde yapılan uygulamaya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan YALÇINKAYA, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Şefika BİÇER, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Saadettin DELLAL, Çocuk Dostu Şehir Birimi İl Koordinatörü Gülçin UYSAL, Proje Danışmanı Prof.Dr. Müge ARTAR ve çevre okulların müdürleri katılmışlardır.

Atölyenin temel amaçları; çocuklarda çevre koruma bilinci oluşturmak, onlara çevre dostu alışkanlıklar kazandırmak ve doğada yapılacak bilimsel etkinliklerle bilimsel süreç becerilerini geliştirmektir. Yapılacak bütün atölye çalışmalarında olduğu gibi “AĞAÇ ÇOCUK ATÖLYESİ”nde de Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim programları ile paralel kazanımlar belirlenmiştir. Atölye çalışmalarında verilmek istenen tüm kazanımlara; didaktik anlatımdan uzak çağdaş eğitim yöntem ve teknikleri ile oyunlar aracılığıyla ulaşılması hedeflenmektedir.